Guds Ord & Löfte

Dagliga Betraktelser av Martin Luther.

fredag 6 juli 2012

4 Veckan Efter Trefaldighet-Lördag

Klä er därför som Guds utvalda, heliga och älskade, i innerlig barmhärtighet, godhet, ödmjukhet, mildhet och tålamod.
(Kol. 3: 12)

Det är inte nog, att du genom handling, med mun och tunga visar dig vänlig mot din nästa, du ska göra det med hjärtat; annars ska Gud inte förlåta dig, du skulle utkastas ur Guds nåderike.

Därför, när vi erfar Guds barmhärtighet mot oss, ska också vi gärna förlåta våra bröder som förolämpat oss. Vår barmhärtige Fader förlåter oss våra synder, på det att vi också ska förlåta våra bröder och visa dem barmhärtighet, så som Han är barmhärtig mot oss och förlåter synd, död, skuld och pina.

Gör vi detta, så är vi i Guds rike. För då lever Guds godhet i våra hjärtan och gör också oss goda. Kristus sitter på Faderns högra sida, men regerar inte desto mindre i de trognas hjärtan och samveten, så att de älskar Honom, fruktar Honom och i fruktan har försyn för Honom och lydigt följer Honom, så som ett hörsamt folk lyder sin konung, samt i allt sitt görande och låtande blir honom lika.

Så säger också Kristus: ”Var alltså fullkomliga, så som er himmelske Fader är fullkomlig”; alltså fördrar Han och har tålamod med vår ondska, våra förbrytelser, vår synd och ofullkomlighet, på det att vi också ska göra det samma mot våra bröder.

(Ur Guds Ord & Löfte. M. Luther).