Guds Ord & Löfte

Dagliga Betraktelser av Martin Luther.

torsdag 11 oktober 2012

18 Veckan Efter Trefaldighet - Fredag


Låt oss orubbligt hålla fast vid hoppets bekännelse,
ty den som har gett oss löftet är trofast.
(Hebr. 10: 23).

Ta dig därför till vara och låt inget, om det så vore en ängel från himlen, inför dig bli så stort, att det emot ditt samvete för dig bort från den lära, som du känner och aktar såsom gudomlig. S:t Paulus säger: ” Men om det än vore vi själva eller en ängel från himlen som predikade evangelium för er i strid med vad vi har predikat, så skall han vara under förbannelse”. (Gal. 1: 8).

Du är inte den första som blir förföljd för Guds ords skull, du ska inte vara ensam om det, inte heller den siste. Kristus säger: ” Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull”. (Matt. 5: 11). Han säger också: ” Ni kommer att bli utstötta ur synagogorna, ja, den tid kommer då var och en som dödar er skall tro sig tjäna Gud”.(Joh. 16: 2).

Sådana bibelord måste vi fatta och därmed styrka oss, ja, tacka och lova Gud och be, att vi måtte vara värdiga att lida för Hans ords skull. Besinna, att det är oss förkunnat, att på antikrists tid ingen får predika och alla som förkunnar eller lyssnar till Guds ord måste anses som bannlysta. Så går det nu till, och så har det gått till i mer än hundra år.