Guds Ord & Löfte

Dagliga Betraktelser av Martin Luther.

onsdag 28 november 2012

25 Veckan Efter Trefaldighet - Onsdag


Ja, han har uppväckt oss med honom och satt oss
med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus,
(Ef. 2:6).

Om vi trodde detta, så skulle vi både kunna leva och dö, ty en sådan tro skulle visserligen lära oss, att Han inte endast för sin egen räkning har uppstått, utan att det ena hänger samman med det andra, att Hans uppståndelse gäller oss, att vi också är innefattade i detta ”Resurrexit”, Han är uppstånden.

Genom denna Hans uppståndelse måste också vi uppstå och leva evigt med Honom; vårt liv i Kristus har redan börjat och är så visst, som om det redan skett, det är bara det att det är fördolt och ännu inte uppenbarat. På denna artikel ska vi så stadigt rikta vår blick, att åsynen av allt annat alldeles bleknar bort, som om du inte såg något annat än detta i himmel och på jord. När du så ser en kristen dö och bli begraven och bådadera för ögon och öron är idel död, så ska du genom tron vid detta se för dig en annan bild än dödsbilden, som om du inte såg en grav utan en skön, ljuvlig lustgård eller en grönskande äng och där såg idel nya, levande, glada människor.

Ty så visst det är, att Kristus är uppstånden från döden, så visst har vi redan bakom oss den bästa och förnämsta delen av uppståndelsen, så att kroppens uppståndelse ur graven, som ännu ligger framför oss, emot denna är att räkna för något ringa.