Guds Ord & Löfte

Dagliga Betraktelser av Martin Luther.

fredag 1 mars 2013

2 Veckan i Fastan - Fredag


Eller menar du att jag inte kan be min Fader att han nu sänder till min tjänst mer än tolv legioner änglar? Men hur skulle då Skrifterna uppfyllas, som säger att detta måste ske?
(Matt. 26: 53, 54).

En ängel hade varit nog för att skydda Kristus för judarnas våld. Nu säger Kristus, att Han kunde få mer än tolv legioner änglar, alltså mer än sjuttiotusen änglar. En ängel hade varit nog för att försvara Kristus mot hela världen.

Men Kristus säger: ”Stick ditt svärd i skidan. Hur skulle då Skriften bli uppfylld?” Det är som om Han ville säga: ”Om jag inte lider, så skulle inte Skriften bli uppfylld. Nu måste Skriften uppfyllas, därför måste det ske så”.

Detta är nu orsaken till att Kristus lider: inte den, att Han måste lida, vara tvungen till det, inte heller den, att Gud inte skulle kunna finna en annan utväg att upprätta sin ära och sitt lov, utan den att Gud skulle befinnas vara sannfärdig och hålla sitt ord, som Han talat till sina profeter. Gud har velat göra det så, som det behagat Honom bäst. Han kunde väl ha handlat annorlunda, men det ville Han inte.